Saturday, June 22, 2013

E. L. James "Viiskümmend halli varjundit"

Kui ma teile tõe ära räägin, siis te kindlasti mind ei usu. Aga ma proovin siiski. Tegelikult ei ole mina seda raamatut endale kunagi laenutanud. Pidin selle raamatukogust ära tooma ja sõbrantsile viima, kuid soovides saada aru, millest see suur kära selle raamatu ümber, juhtusin selle poolkogemata läbi lugema. Sõbranna saab raamatu kaks päeva hiljem kätte :)

Ma küll ei tea, kas on vaja sisu ümber jutustada, kuid annan siiski lühikese ülevaate. Noor ülikooli lõpetav neiu Anastasia satub olude sunnil koolilehele intervjuud tegema suurärimehe Christian Greyga. Nende kohtumine on täis ilmselgelt tugevat seksuaalselt energiat ning mees hakkab naist jahtima. Rikka mehena võib ta endale sellist keerukat võrgutamistantsu lubada - kallid kingitused, üllatavad kokkusaamised jne. Neiul on jalad ilmselgelt alt pühitud ja ta on valmis kõigeks, mida mees nõuab. Kuid siit tuleb mängu mündi tumedam poolt - nimelt harrastab lugupeetud ärimees Grey ainult SM seksi. Ja siin peab siis Anastasia läbi mõtlema, kas ja kuivrd ta tahab mänguga kaasa minna hoolimata oma tunnetest.

Teate, et olla nüüd kristalselt aus, siis ma ootasin siit ikka midagi väga palju hullemat (arvestades seda, kuidas seda raamatut on portreteeritud). Tegelikult on see aga kolme raamatu pikkuseks venitatud "naistekas" - võtke kätte mõni veidi ulakama alatooniga Sandra Brown ja saate sama tulemi. Teine mõte, mis mul seda lugedes mõtteis mõlkus oli "psycho-porno" - mõiste, mille me sõbrantsiga kasutusele võtsime vaadates filmi "Must luik". Erootika algab kahe kõrva vahelt, see on üks elu paratamatusi ning vahel võivad need erootilised mõtted veidi üle võlli keerata. 

Seega ei saa mina sellest kisast-kärast raamatu sisu ja ideed arvestades aru, kuid muidu oli päris põnev meelelahutus. Seega sumedatele ja üksikutele suveõhtutele kindel lisand ;)

No comments:

Post a Comment